HTML

Apró Volkswagenek

Léghűtéses Volkswagen modellek ismertetése

Elhagyatva

2011.04.19. 15:25 BlackPsenior

Több, mint 50 éven át több, mint 20 millió Bogár készült.
Természetes, hogy ezek egy része -gyári állapotban- még vígan rója az utakat, más részüket gondos kezek újították fel és gyűjtők ritkán használt büszkeségei, jó részük meg a hosszú évek szolgálata után a bontóban fejezte be pályafutását. Ez a természet rendje...
Vannak azonban olyanok, amiket a gazdájuk -ilyen-olyan okokból- elfelejtett, elhanyagolt. Néhányukat (a gyűjtők és felújítók nagy örömére) a későbbiekben értékesítené, másokra az enyészet vár.
Ezeket, az elmúlásukban is megragadó járműveket szívesen ábrázolják a modellgyártók is.
Lássunk néhány példát!

Egy szebb napokat megélt, értékesítésre váró példány (1:24 Jada Toys). A modell mintájául szolgáló jármű annak idején egy virágzó üzlet aktív részese lehetett, erre utal az ajtókon és ablakokon látható reklámfelirat.  Az idő valószínűleg eljárt felette (és a vállalkozás felett) is. Talán a változó körülmények miatt került eladó sorba.





Láthatóan nem gyári motor dohogott hátul, mégis meg szeretnének válni a régi, megbízható hű szolgától.



A pótkerék elkallódott az idők során



Az érdekes műszerfalat is por lepi. Figyelemreméltó a VW emblémás szőnyeg



Sok sikert az eladáshoz, csak remélhetjük, hogy értő kezekbe kerül a jármű!

Az alvázon olvasható felirat szerint a fenti modell 1:24 méretarányú. Érdekes módon a Maisto "Old Friends" sorozatának Bogara is ugyanezt állítja magáról. Vajon melyiküknek van igaza?



Nézzük a hát Maisto-t! Nem egy egyszerűen elfelejtett, hanem egy felújítás közben elhanyagolt Bogarat ábrázol a gyártó. Valószínűleg néha használják is, erre utal a poros-saras szélvédőn az ablaktörlő nyoma



A motorháztetőn látható feliratot tudjuk be inkább a megkezdett és félbehagyott felújításnak, mintsem a gyártó figyelmetlenségének.



A külsőhöz képest meglepően tiszta beltér is a rendszeres használatra utal



Figyelem: nincs dísztárcsa a pótkeréken!!



Így nézett ki fénykorában:



1:43-ban is gyárt a Maisto Bogarakat az Old Friends sorozatban. Íme egy 1303-as kabrio, Jubileum felniken.
Rozsdásodó kasztnija ellenére valószínűleg ő is napi használatban van (a félig-meddig tiszta szélvédője miatt lehet erre gondolni).


A beltér is meglehetősen poros-mohás. (Nagyon nehéz ebben a méretarányban a rozsdásodó-porosodó autókat ábrázolni, főleg gyári, nagy sorozatú mennyiségben.)



Elhanyagolt barátunk egy szépen karbantartott, megbecsült testvérével:



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://picivw.blog.hu/api/trackback/id/tr782839803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása