HTML

Apró Volkswagenek

Léghűtéses Volkswagen modellek ismertetése

1:24 - még egyszer

2011.09.09. 18:57 BlackPsenior

Maradjunk még egy kicsit ennél a méretaránynál. Nem nyugodtam bele, hogy ilyen szegényes a felhozatal.
Hosszas keresgélés után találtam valamit egy olasz webshopban. Megérne egy külön fejezetet, hogyan sikerült a végén megkapnom a modellt, de ez egy másik történet, semmi köze a kisautókhoz. Nem is untatom vele a tisztelt olvasót.
Lényeg, hogy kezembe vettem az alábbiakban bemutatandó 1:24-es méretarányú léghűtéses VW modellt.
Legelőször a modell dobozának hátoldalán olvasható felirat vágott mellbe. A webshop ugyan jelezte, hogy nem csak új modellekkel foglalkozik, de azért ez mégiscsak durva. Már az ország sem létezik...



Tényleg 1992 óta egy raktárban pihent valahol a kis jármű?? Igazi lost-and-found!!  A doboza teljesen újnak, bontatlannak tűnt elsőre. Aztán másodikra is. Meg harmadikra.... és így tovább.



A sértetlen papírdobozból kivéve a következő kép fogadott:



Valódi fából készült, gyönyörűen lakkozott talapzaton egy fémlemezből készített jármű! Annak idején még tudtak a régiek bánni az anyaggal!

A talapzatról leszerelve senki sem mondaná meg, hogy a Csehszlovák Lemezárugyár termékét tartja a kezében. Tökéletes egyébként a kivitelezés, a neves modellgyártók is tanulhatnának belőle.



A műanyagból készült tetőponyva levehető, a plexivel szerelt szélvédő előre billen, az első ajtókat működő kilincs tartja zárt helyzetben. A járműhöz rendszeresített kéziszerszámzat is külön kivehető alkatrész.



Innen talán jobban látszik a lényeg









Az alváz kidolgozása is elfogadható. Ami nem mutatható be: a hátsó kerekek rugóznak.



Nem ártana azért a harci szekeret elvinni egy futóműveshez.... (Az első kerekek egyébként elfordulnak és a kormány követi a mozgásukat)



Hátul is rendben vannak a dolgok





A motortér nem túl részletes, de legalább ábrázolták



Jómagam nem is tudtam, hogy a Kübelwagenben a hátsó ülés mögött is van egy csomagtér. Ezen a modellen ennek a fedele is nyitható


A pedálok kivitelezésére adjunk egy jóindulatú kettest, de pl a kesztyűtartó (vagy hogy is hívják ezt katonáék) ábrázolása elfogadható. A műszerekre és a kezelőgombokra most ne figyeljünk.



Összességében: igen figyelemreméltó modell, egy darabka történelem. Minden gyűjtő büszke lehet rá, ha egy ilyen példányt a magáénak mondhat. Én például az vagyok.

 

folyt.köv.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://picivw.blog.hu/api/trackback/id/tr303214276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása