HTML

Apró Volkswagenek

Léghűtéses Volkswagen modellek ismertetése

Érintetlenül

2011.05.03. 17:24 BlackPsenior

A gyűjtők flúgosak, azt hiszem, ebben egyetért mindenki. Mások szemében felesleges, használhatatlan és értéktelen tárgyakat halmoznak fel.
Ilyenek a modellek is. Ezek ugyanis eredetileg játékszer céljára készültek, később váltak csak egyfajta fanatikusok céltáblájává.
A gyűjtők (és nem csak az autómodell-gyűjtők) között van egy réteg, akik az eredeti, érintetlen, bontatlan dolgokat becsülik meg igazán. Egy részük a későbbi haszonszerzés, mások egyszerűen a gyűjtőszenvedély okán. Külön kasztja van a "postatiszta" éa a világot megjárt, a használatban megkopott tárgyak gyűjtőinek.
A kisautók, így a VW modellek sem kivételek. Vannak, akiknek nem számít a modell állapota, még használt, kopott, esetleg sérült állapotban is képesek pénzt adni értük, csak a polcukon legyen egy-egy ritka példány. Mások kizárólag az eredeti, bontatlan csomagolású játékokat keresik, nem egyszer haszonszerzési célokból. A különböző börzéken meglepően magas áron kelnek el a régebbi, bontatlan csomagolású modellek. (Meglehetősen ritka ugyanis az a kiskrapek, aki az ajándékba kapott apró járművet nem veszi azonnal kézbe és nem amortizálja le a lehető legrövidebb időn belül.)
A családi gyűjteményben is van néhány ilyen bontatlan példány.  Nem igazán üzleti szempontok vezérelték a beszerzésüket. Egy-két másodpéldányt nem bontottunk ki (mondván: jó lesz majd egyszer valamire, pl. cserealapnak vagy átalakítás céljára), más esetekben a szép és egyedi csomagolás mentette meg a kisautót eredeti, gyári formájában.
Jellemzően a kisebb méretű járművek úszták meg a polcon való elhelyezést.

Lássunk közülük párat, minden különösebb magyarázat nélkül. A lényeg úgyis a képeken látható!

Egy '59-es, később erős tuningon átesett bogár



Kb. 1:72-es méretarányú, dobozos-naptáras összeállítás



Hasonló méretű, hátrahúzós Herbie, a filmsorozat kereskedelmi hullámán lovagolva



Két-két Hotwheels és Matchbox. A bevásárlóközpontok polcain bőven van belőlük, olcsó áron. Lehet, hogy egyszer valamikor majd keresett példányok lesznek.





Egy különleges Maisto T1



Kicsit nagyobb a Johnny Lightning szép Karmann-ja



A Matchbox sorozat mexikói különkiadása



Még mindig Matchbox. Egyforma karosszéria, de különböző a fényezés és a csomagolás. Mintha nem is ugyanaz az autó lenne.



Egy kicsit beindult a modellgyártó fantáziája. Ilyen T1 Doká-t keveset látni az utakon


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://picivw.blog.hu/api/trackback/id/tr832874913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása