HTML

Apró Volkswagenek

Léghűtéses Volkswagen modellek ismertetése

Átalakítás - 1. rész

2011.02.09. 16:35 BlackPsenior

A gyűjtők többsége előbb-utóbb eljut arra a pontra, hogy igénye támad egyedi, mások által nem birtokolt példányra.
Ilyet többféleképpen is lehet szerezni. Egyik módja a neves gyártók által limitált példányszámban forgalmazott modell. Ezeknek sajnos meglehetősen borsos az áruk, ráadásul nem is igazán egyediek, általában több százas példányszámban készülnek.
Egy másik, kevésbé költséges ámde annál macerásabb módja az egyedi modellekhez való jutásnak: a saját kezűleg történő elkészítés.
A képlet egyszerű: végy egy nagy sorozatban gyártott modellt és némi munka árán tedd egyedivé. Ehhez a kézügyességen és a türelmen kívül sokszor meglehetősen sok eszközre, kellékre, szerszámra és főleg fantáziára van szükség.
Készíthetünk így egy valódi, ismert és híres egyedi járműre emlékeztető modellt, vagy egy sosemvolt fantáziaautót, esetleg feljavíthatunk egy kevésbé sikerült gyári modellt.
Erre jó példa a kit-ben forgalmazott 1:24-es Welly bogár. ("Kit"-nek a kész, többnyire fém alkatrészekből, gyakorlatilag szerszám nélkül összeszerelhető modellt értjük. Sokkal kevesebb türelmet és kézügyességet igényel, mint a rengeteg apró alkatrészből álló, utólag festésre is szoruló műanyag makett-készlet.)

Ebben az állapotban került ki a dobozból:



Látszik, hogy pl. a sárvédők belső festésének hiánya mennyire rontja az összképet. Egy hasonló méretarányú, szintén Welly kabrióval néz farkasszemet.





A sárvédők belsejének feketére festése és egy lehelletnyi ültetés sokat javít a modellen.



A karosszéria színére festett műszerfal és a kalaptartóba helyezett hangszórók ugyancsak az összahatás javítását szolgálják. Az eredetileg fényes lökhárítótartók is kaptak egy kis sötét festéket.



Ezzel a 4x4-es terepjáró bogárral Tatabányán találkoztam. Kiderült, hogy később megjárta Bamako-t is.



Ennek a nagy vállalkozásnak a tiszteletére készítettem egy Matchbox bogárból a hősök járművére hajazó modellt. (Egy ismerős elküldte az utazóknak a modell képét, a hírek szerint tetszett nekik)


 

 

A Matchbox-Hotwheels páros Typ181-ből is készített néhány változatot. Jómagam egy terepszínű járművel színesítettem a palettát.



Matchbox T2-k. Többféle színben is gyártották az utóbbi időben a "terrorista busz"-t. Sajnálatos módon a kemping és a platós változatok kimaradtak. Az alábbi képen látható, hogy megpróbáltam pótolni a hiányt. (A narancssárga busz a gyári kivitel)



T2-k különböző magasságokban.


Ismét egy Welly. Nagyon szépen kidolgozott T2-t dobtak a piacra, 1:37 méretarányban. Többféle színben is kapható a működő tolóajtóval ábrázolt jármű, de sajnos kizárólag két sor utasüléssel.
Megpróbáltam egy kicsit dobni a fényezésén és a belsejében némi átalakítást végeztem.


 

 

Folyt. köv.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://picivw.blog.hu/api/trackback/id/tr222649463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása