HTML

Apró Volkswagenek

Léghűtéses Volkswagen modellek ismertetése

1:24

2011.09.08. 19:49 BlackPsenior

Bemutattam már a Bogár történelemkönyvét az első fejezet Prototípus-tól az utolsó fejezet Ultima Edicón-ig 1:43-as méretarányban. Gondoltam, hogy megismétlem ezt, ezúttal egy picit nagyobban, 1:24-ben.
Csalódnom kellett. A modellgyártók nagyon mostohán kezelik a léghűtéses Volkswageneket ebben a méretarányban. A sokkal kisebb 1:43-ban számos gyártó rengeteg modellje majd' a teljes VW palettát bemutatja. A nagyobb méretű modellek választéka sajnos sokkal szegényesebb.
Alig néhány gyártó ábrázol léghűtéses VW-t, számos jellegzetes évjárat mintha teljesen hiányozna. Jómagam hiába kerestem pl. perecet ebben a méretarányban, nem találtam sehol.
Találtam viszont ovált.
A Sunnyside gyártmánya látható a képen, kétféle színű fényezéssel



Inkább játékszerek, mint vitrinmodellek, a kidolgozásuk is elnagyolt. Mindössze az ajtajuk nyílik. Mellettük szól, hogy legalább a lendkerekes hajtóművet mellőzték.



A Maisto sokkal szebb ovált ábrázolt ebben a méretarányban.



Igényes, részletgazdag modell. Ez sajnos bogaras szemmel nem az én stílusom... Ennek persze mindene nyílik!




Ábrázolt a Maisto hétköznapi Bogarakat is. A képen egy 1300-as látható (érdekes módon a motorháztetőn a 1303-as szám olvasható, de a modellnek köze sincs ehhez a típushoz....)



Ennek a modellnek sem nyitható a motortere



A képen ugyanaz a modell látható: két gyári és egy általam módosított változatban




Érdekes módon a Welly-nek is a McPherson futóművel szerelt széria nyerte meg a tetszését. A kék kabrio készen, a fekete "kit" változatban került forgalomba. Az utóbbi rendszám-matricáját nem igazán sikerült helyesen felrakni



A motorház ezeken a modelleken sem nyitható



Szép a járművek belső terének a kidolgozása


 

 

Transporterek tekintetében még szegényesebb a választék. Teljesen hiányzik a Kastenwagen, a Pritsche és a Doka. Mindössze T1 és T2 körablakos változatot ábrázolnak a léghűtéses VW haszonjárművek széles választékából.

Maisto T1 Samba és Welly T2a



Welly T2 és T1



Két generáció




folyt.köv.

 

 

Ennél sokkal több és szebb busz lesz látható a II. Transporter Találkozón, 2011.09.17-én Szentendrén, a Pap szigeten, 1:1 méretarányban.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://picivw.blog.hu/api/trackback/id/tr923212147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása