HTML

Apró Volkswagenek

Léghűtéses Volkswagen modellek ismertetése

Átalakítás - 2. rész

2011.02.10. 19:24 BlackPsenior

Az átalakítások egy másik változata, ha a modell egy merőben más, idegen funkciót rejt magában.
Mint oly sok ötletet, ezt is a véletlen szülte. A munkahelyemen a számítógépem körül akad olykor egy-két bogármodell is. Egyszer figyelmetlenségből az egér helyett egy Welly 1:37-est ragadtam meg és csodálkoztam, miért is nem mozog a kurzor.
Egyből el kezdett járni az agyam és keresni kezdtem a lehetőségeket. Egy vezetékes optikai egér körülbelül akkora, mint a kis bogár, a fogása is hasonló. Mi lenne, ha...
A modell és egy egér szétszedése után látszott, hogy nem reménytelen a helyzet. Mondjuk ültetni kell a járművet, hogy az alváz és a benne rejlő optika elég közel kerüljön a talajhoz, de ez semmiség.

 

A forgó kerekekről le kellett mondani, így álló helyzetben akár a sárvédőbe is szorulhatnak.

Mivel meglehetősen kevés alkatrész foglal helyet az egérben, a bogár belső elrendezéséről sem kellett teljesen lemondani: maradhattak az ülések és a műszerfal.

Még a nyíló ajtó szerkezete sem volt útban semminek.

 

Nagyobb gondot okozott az egér két gombja. Végül a hátsó lámpák töltik be a funkciót: két kisméretű LED bökdösi a rejtett mikrokapcsolókat. A kipufogó helyén pedig vígan távozik a vezeték.

 

Ajándéknak készült, a KäferMaus nevet kapta.

 

 Folyt.köv.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://picivw.blog.hu/api/trackback/id/tr752652281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása